duminică, 22 martie 2020

clasa IX,X,23.03-27.03, Tema: Tipuri de date tablou (Array) (probleme de totaluri-sarcini pentru rezolvare)

Problema 1. Este dat un tablou A[1..N], N<=100, cu elemente întregi. Numărul de elemente şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi valoarea medie  a elementelor impare din tablou.

Problema 2. Este dat un tablou A[1..N], N<=100, cu elemente întregi. Numărul de elemente şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi suma şi produsul numerelor divizibile la 3 sau la 7 din tablou.

Problema 3. Este dat un tablou A[1..N], N<=100, cu elemente întregi. Numărul de elemente şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Determinaţi valoarea minimă şi numărul de elemente minime din tablou printr-o singură parcurgere a tabloului.

Problema 4. Este dat un tablou A[1..N], N<=100, cu elemente întregi. Numărul de elemente şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Determinaţi suma elementelor mai mici ca elementul maxim printr-o singură parcurgere a tabloului.

Problema 5. Este dat un tablou A[1..N], N<=100, cu elemente întregi. Numărul de elemente şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Determinaţi cea mai lungă secvenţă crescătoare.

Problema 6. Este dat un tablou A[1..N,1..M], N,M<=10, cu elemente întregi. Numărul de linii şi coloane şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi suma numerelor pare din tablou.

Problema 7. Este dat un tablou A[1..N,1..M], N,M<=10, cu elemente reale. Numărul de linii şi coloane şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi valoarea minimă şi maximă din tablou.

Problema 8. Este dat un tablou A[1..N,1..N], N<=10, cu elemente întregi. Dimensiunea tabloului şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi suma elementelor de pe diagonala secundară, suma mai sus şi suma mai jos de diagonla secundară.

Problema 9. Este dat un tablou A[1..N,1..N], N<=10, cu elemente întregi. Dimensiunea tabloului şi elementele tabloului se citesc de la tastatură. Calculaţi  suma numerelor prime din tablou.

Problema 10. Este dat un număr natural, valoarea căruia se citeşte de la tastatură. Creaţi un tablou cu cifrele binare ale acestui număr.

Rezultatele le transmiteti la adresa de e-mail: toloaca.svetlana@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu